CK Beluga na facebooku

Vzdálenost z ČR cca 750 - 800 km

Tato část Itálie je českými turisty velmi oblíbená hned z několika důvodů. Vzdálenost Benátek a přilehlých letovisek cca 800 km zaručuje při optimální dopravní situaci 8hodinovou cestu autem a zhruba 12hodinovou autobusem. Poměrně krátká vzdálenost je ideální hlavně pro rodiny s dětmi, na které je v letoviscích myšleno, např. Lignano, Lido di Jesolo nebo Caorle jsou ideálními letovisky pro rodinnou dovolenou, najdete zde široké písečné pláže s pozvolným vstupem do moře, v centrech jsou dětská hřiště, herny, restaurace s dětskými koutky, aquaparky, lunaparky, v Lido di Jesolo akvárium. Ceny ubytování vzhledem ke kvalitě jsou také velmi příjemné, dle vybraného letoviska se ale liší, pokud preferujete hotelové ubytování, doporučujeme z důvodu ceny Lido di Jesolo, apartmánové je naopak vyhledávanější v Caorle, Bibione či Lignanu. Benátská riviéra je také vyhledávaným cílem výletů, například do Benátek, Terstu, Verony, je možné navštívit vinné sklepy u Caorle apod.Labužníci určitě ocení přímořskou italskou kuchyni plnou ryb a mořských plodů.

Bibione je bezpochyby nejznámější italské letovisko u nás se těší již mnoho let mimořádné oblibě turistů a stalo se synonymem rodinné dovolené v Itálii. Pro svou širokou zlatou pláž, obrovské množství zábavy i nákupních možností, sportovního a kulturního vyžití i přijatelné cenové relaci je nejvyhledávanějším cílem zejména rodin s dětmi. Hosté letoviska Bibione mají také možnost navštívit celoročně otevřené termální centrum Bibione Therme. Část Lido del Sole je ideálním místem pro strávení klidné dovolené. 

Caorle je známé díky svému překrásnému historickému centru, čistým plážím a kvalitnímu ubytování. Někdy bývá nazýváno také malými Benátkami, centrum je velice malebné. Kdo hledá letovisko s veškerým servisem a centrem s nádechem historie, bude v Caorle spokojen. Je klidnějším letoviskem než např. Lignano nebo Lido di Jesolo, ale najdete zde množství obchodů, restaurací a barů, Caorle má svůj vlastní aquapark Aquafollie – www.aquafollie.it. Má ideální pozici pro výlety, např. do Verony, Benátek, aquaparku Aqualandia v Lido di Jesolo, návštěvu vinných sklepů u Portogruara. Pro nejmenší je zde vláček, který vás proveze celým letoviskem, množství hřišť v centru i na pláži, půjčovny kol se sedačkami pro děti, osvělené kolotoče v centru, v hlavní sezóně dětská představení v historickém centru. 

Porto Santa Margherita je malé městečko vzdálené 4 km po silnici od Caorle, pro pěší je ale rozděleno jen řekou Livenza, přes kterou se lze přeplavit přívozem. Město slouží především turistům pro letní dovolenou. Má malé centrum s hlavní třídou, obchody a restauracemi. Doporučujeme spíše klientům preferujícím klidnou dovolenou. V letních měsících organizuje různá večerní představení a taneční vystoupení pro malé i velké, každý týden se koná večerní trh. Z hlediska ubytování zde najdete jak velké rezidenční apartmánové komplexy, tak malé vilky či vilkové komplexy v zeleni. 

Caorle Altanea  - nová turistická destinace začala vznikat v roce 2000. Nachází se mezi Porto Santa Margherita a Duna Verde, 5 km od Caorle. Charakteristické jsou pro Altaneu převážně apartmánové komplexy ve vzdálenosti 150 – 800 m od písčité pláže. Každým rokem zde přibývá zázemí, které má turistům zpříjemnit pobyt, například nová dětská hřiště, restaurace, obchody, rozšiřuje se místní nákupní galerie La Quercia, která je i hlavním centrem zábavy. Cca 1 km od Altaney najdete nákupní centrum. Altanea je vystavěná speciálně pro turisty, proto se snaží poskytovat klid, zázemí v zeleni, příjemný standard ubytování a pro fanoušky golfu je zde i 18 jamkové golfové hřiště. Z hlavní ulice jezdí po celý den v pravidelných intervalech vláček, který odváží klienty na pláž. Doporučujeme zejména klientům, kteří chtějí prožít klidnou dovolenou.

Lido di Jesolo je jedním z nejrušnějších letovisek Jadranu. Měří na délku cca 11 km a většinu ubytovacích kapacit nenajdete dále než 300 m od pláže. Nabízí svým návštěvníkům velké množství zábavy, například vodní park Aqualandia www.aqualandia.it, který přináší každoročně nové atrakce a tématická vystoupení, dále pak akvárium Sea Life nebo Reptilarium. Místní gastronomie láká na středomořskou kuchyni s množstvím čerstvých ryb a mořských plodů. Pro milovníky nákupů doporučujeme navštívit ulici Via Bafile nebo Piazza Mazzini, popřípadě navštívit Designer Outlet v Noventa di Piave. Letovisko leží pouhých 15 km od romantických Benátek, proto by byla škody nevyužít jejich návštěvy ať už autem, lodí nebo autobusem. Pokud jste unavení po dni plném zážitků, doporučujeme objednat si místní typický nápoj spritz con Aperol, pěknou dovolenou vám přeje Lido di Jesolo.

Lignano patří k nejnavštěvovanějším letoviskům Severní Itálie. Důvod je jednoduchý - perfektní turistický servis a množství atrakcí pro všechny věkové skupiny, zejména pro nejmenší hosty. Člení se na 3 hlavní části – Sabbiadoro, Pineta a Riviera.

SABBIADORO je nejrušnějším místem tohoto oblíbeného letoviska a vyznačuje se čilým denním i nočním životem. Promenády lemuje množství restaurací, pizzerií, kaváren, obchodů i luxusních butiků, zároveň zde však najdete i hezké rezidenční zóny klidu s vilkami a rezidencemi a elegantními hotely.

PINETA je klidnější částí, zde se nachází většina zábavných atrakcí Lignana.

RIVIERA je nejklidnější rezidenční zónou, kde většinu ubytování obklopují pinie. I když i zde najdete obchody a obchůdky, restaurace, pizzerrie a supermarkety, základní charakteristikou je klid. U této části letoviska je vybudováno pěkné Zoo a devítijamkové golfové hřiště.

 



Fotogalerie