Polsko - Po stopách českých dějin

POLSKOSvídniceSvídnice


fotogalerie POLSKO Svídnice Svídnice
Vzdálenost z Prahy:
Vzdálenost z Brna:

Záloha ve výši 1 000 Kč do 28.02.2023.

Doplatek do 04.04.2023

Vydejte se s námi po stopách české historie na území dnešního Polska. Slezsko bylo přes 400 let součástí zemí Koruny české, poté patřilo Prusku, dnes Polsku. Společně navštívíme např. Szklarskou Porebu, benediktinský klášter Křešov, Svídnici - rodiště Anny Svídnické, slezskou metropoli Wroclaw a mnoho dalších zajímavých míst.

Termín: 05.05. - 08.05.2023

Ubytování: 3x nocleh v komfortním hotelu 3* v okolí Svídnice. Dvoulůžkové pokoje jsou vybaveny koupelnou, fénem, telefonem, TV. Snídaně je podávána formou bufetu, možnost doobjednání večeře).

Program:

1. den (pátek 5. 5. 2023) :odjezd z Prahy v brzkých ranních hodinách přes Mladou Boleslav. Cestou přes HARRACHOV a JAKUSZYCE do SZKLARSKÉ POREBY – vycházka z lázní Szklarská Poreba pod severní štíty Krkonoš k vodopádu Kamienczyka a pod Sněžné jámy. Poté prohlídka SVÍDNICE, kde navštívíme největší dřevěný kostel v Evropě. Ze Svídnice pocházela Anna Svídnická, třetí žena Karla IV. přejezd na ubytování, volný program, případně večeře.

2. den (sobota 6. 5. 2023) : po snídaní návštěvu JAWORU, v tamním kostele, který byl postaven v letech 1654 – 1655 pouze ze dřeva, slámy a hlíny. Jeho vznik je důsledkem požadavků vestfálského míru, který ukončil třicetiletou válku. Dále navštívíme LEHNICKÉ POLE- místo bitvy s mongolským vojskem 1241 a barokní klášter. Poté bude následovat WROCLAW- je jen málo míst za hranicemi, které by byly s českými zeměmi tak silně spojeny jako slezská metropole Wroclaw, nebo chcete-li česky Vratislav, ležící na meandru při soutoku řek Odry a Olavy. K českým zemím Wroclaw patřila už v desátém století, a bylo ostatně pojmenováno podle českého knížete Vratislava I. Město se rozkládá na 10 ostrovech, které jsou navzájem propojeny více jak sto mosty. Wroclawi proto také často říká "polské Benátky". Na ostrově Tumski se nachází soubor sakrálních budov s nádhernou gotickou katedrálou Svatého Jana Křtitele, která má nejvíce vitráží v celém Polsku a také největší varhany v zemi. V odpoledních hodinách návrat do hotelu, volný program, případně večeře.

3. den (neděle 7. 5. 2023) : po snídani návštěva poutního místa a unikátního cisterciáckého klášterního komplexu v KŘEŠOVĚ, který je nazývaný perlou baroka. Poté přejezd do ADRŠPACHU s příjemnou turistickou vycházkou. V odpoledních hodinách návrat do hotelu, volný program, případně večeře.

4. den (pondělí 8. 5. 2023) :po snídani odjezd do hospitálu KUKS, který nechal postavit hrabě Špork, a na jejímž vzhledu se podíleli umělci světového formátu – především architekt Giovanni Batista Alliprandi a sochař Matyáš Bernard Braun. Kuks je také proslulý jednou z nejstarších lékáren - U Granátového jablka. Les Království je díky své poloze v zalesněném údolí řeky Labe a svým architektonickým ztvárněním jednou z nejkrásnějších přehrad v celé České republice a snad i proto byla v roce 1964 prohlášena národní technickou památkou. V odpoledních hodinách odjezd do Prahy (přes HK).

PRO VAŠE PŘÍPADNÉ DOTAZY JSME VÁM K DISPOZICI na e-mailu: tereza.hruskova@ckbeluga.cz, nebo na tel. 720642412.


Rezervaci zájezdu ve vybraném termínu můžete provést kliknutím na příslušnou cenu.

V ceně:3x ubytování vhotelu se snídaní (možnost doobjednání večeří 350,- Kč /os./den), pobytovou taxu, dopravu autobusem vč. výletů, služby českého průvodce

V ceně není zahrnuto pojištění!
200 Kč/ os. – pojištění Union A30 Turista nebo 280 Kč / os. Union A30 Turista Pandemic.
Pojištění je nutné nahlásit při objednání.

Příplatek za jednolůžkový pokoj: 1 000 Kč/os./3noci




CK Beluga na facebooku